Hogyan termel a test antitesteket az új koronavírus ellen?

Az emberi test antitesteket termel, amikor egy fertőzéssel küzd. Ez a folyamat elősegíti az immunitást az adott fertőzés ellen. A fertőzést okozó vírus példája az új koronavírus, amely Covid-19-et okoz. A

antitest-tesztelés segít meghatározni, hogy egy személy rendelkezik-e új koronavírussal vagy SARS-COV-19-vel, az ellenanyagok jelenlétének ellenőrzésével.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon arról, hogy a test hogyan alakul ki a COVID-19 antitestek és az antitestek tesztelése.

Mik az antitestek?

Az antitestek speciális Y alakú fehérjék. Szerepük az, hogy felismerjék az antigéneket vagy az idegen részecskéket, amelyek a mikrobákban, például a vírusokban jelen vannak.

Minden antitest kifejezetten felismer egy adott mikrobához kapcsolódó antigént, hasonlóan a zárhoz és a kulcs mechanizmushoz.

A limfocitáknak nevezett immunsejtek felelősek az antigének felismeréséért és reagálásáért.

B limfociták, egyfajta limfociták, antitesteket termelnek, amelyek azután az antigénhez kötődnek. Ez a művelet jelzi az antigént a pusztításhoz.

Az antitestek azonban nem tudnak behatolni a célsejtbe, tehát egy másik típusú limfocitát, amelyet T limfocitáknak neveznek, el kell pusztítania a mikrobákat.

Antitest fejlődése és kimutatása

A kezdeti fertőzés után a B limfociták felismerik az antigént. Tehát, ha a test ismét antigént találkozik, akkor a B -limfociták készen állnak az antitestek gyorsabb előállítására, megakadályozva az újbóli fertőzést.

COVID-19 antitest tesztek elsősorban a következő típusú antitestek kimutatják:

 • IgM antitestek, amelyek a fertőzés korai szakaszában alakulnak ki.
 • IgG antitestek, amelyek néhány héttel a fertőzés után alakulnak ki, és kulcsfontosságúak a fertőzés utáni immunitás megállapításában.
 • IgA antitestek, amelyek védik a nyálkahártyák felületeit az egész testben.

coronavírus antitest -tesztek szintén ellenőrzik a teljes antitestszámot.

Mi a koronavírus antitest teszt?

Coronavírus ellenanyag-teszt ellenőrzi, hogy kifejezetten az új coronavírus, SARS-COV-2 elleni antitestek jelenléte érdekében.

A pozitív antitest teszt azt jelzi, hogy a személy a múltban volt COVID-19-ben. Ez nem azt jelenti, hogy jelenleg koronavírus fertőzésük van.

Mennyi ideig tart a COVID-19 antitestek kimutatása?

A COVID-19 esetében körülbelül 1–2 hétig tart a tünetek kialakulása után, hogy az emberek kimutatható antitesteket alakítsanak ki a vérben.

A Nature Medicine 2020-as tanulmánya szerint a súlyos COVID-19-et kórházi ápolást igénylő 285 tanulmány résztvevője kidolgozott SARS-COV-2 specifikus antitesteket a tünetek megkezdésétől számított 19 napon belül.

A COVID-19 antitestek védik-e az újrafertőzést?

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) azt tanácsolják, hogy még nincs elegendő bizonyíték ahhoz, hogy elmondja, hogy az ilyen antitestek jelenléte immunitást biztosít -e, és megóvja az embert az újrafertőzés ellen.

Egy előzetes állati vizsgálat a majmokról nem számol be az állatok között, amelyeket a kutatók az első fertőzés után közel egy hónappal az új koronavírusra extragáltak.

Miközben ezek az eredmények ígéretesek, az adatok korlátozottak, és a tudósok nem tudják, mennyi ideig tart az immunitás. A további kutatások még jobban megvilágíthatják ezt.

Más koronavírusok, például a MERS-COV és a SARS-COV esetében az antitestek a fertőzés utáni 3 évig kimutathatók maradhatnak.

Tudjon meg többet a Covid-19 kétszer szerződésének lehetőségéről.

Milyen antigének célozzák meg az antitesteket?

A CDC szerint a tesztek a SARS-COV-2 vírus két fő antigénje elleni antitesteket célozzák meg:

 • Spike-glikoprotein (ek), amely jelen van a A vírus felülete. Ez egy kritikus protein, amely segíti a vírust a testben lévő sejtekkel, így megfertőzheti őket.
 • Nukleokapsid foszfoprotein (N), amely a vírusban nagyobb mennyiségben van jelen, mint az S fehérje. Ez a protein segít a vírusnak megismételni a fertőzött sejtekben, és elősegíti a szaporodást az egész testben.

Különböző típusú antitest-teszt

A CDC állapotban két széles antitest-tesztelés létezik a COVID-19-re:

kötő antitest-tesztek

A kötési tesztek nem használnak élő vírust az antitestek kimutatására. Ehelyett tisztított SARS-COV-2 fehérjéket használnak.

Ezek a tesztek akár 30 perc alatt is eredményezhetnek eredményeket. A tesztek két kategóriája kimutatja a kötő antitesteket:

 • gondozási pont (POC) tesztek, amelyeknek csak ujjszúrás vérmintát igényelnek.
 • Laboratóriumi vizsgálatok, amelyek képzett laboratóriumi személyzet és speciális eszközök használatát igénylik.

Az antitest tesztek semlegesítő

Az antitestvizsgálatok semlegesítő eleme meghatározza az antitestek képességét, hogy megakadályozzák a vírusfertőzést egy kémcsőben. Az ilyen típusú teszt magában foglalja a vérminta és az élő vírus keverését, és a képzett technikusok laboratóriumban végzik el.

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) még nem engedélyezte a SARS-COV-2 semlegesítési tesztek használatát.

Mit kell tenni a COVID-19 antitestek pozitív tesztje után

A legtöbb esetben, amikor a COVID-19 antitestek esetében pozitív egyéni tesztek, ez azt jelzi, hogy már megvan a vírusuk –

A CDC azt sugallja, hogy az antitestekre pozitív tesztelők csak akkor folytathatják a normál aktivitást, ha tünetmentesek, és nem voltak érintkezésben egy ismert Covid-19 esettel. Még mindig lépéseket kell tenniük maguk és mások védelme érdekében.

Az antitest teszt eredményei nem határozhatják meg, hogy valaki visszatér -e munkába, vagy másokkal tudnak -e gyülekezni az iskolákban és más beállításokban. Fontos, hogy figyelembe vegyék az ember tüneteit és azoknak a vírussal való kitettségét.

Azoknak, akik pozitív eredményeket kapnak, de tünetei vannak, vagy akiknek ismert a COVID-19 esettel, önszabályozóknak kell lenniük. További lépéseket kell tenniük maguk és mások védelme érdekében.

Mindkét esetben az embereknek meg kell őrizniük a fizikai távolságot, gyakran mosniuk kell a kezüket, és a nyilvános állapotban kell viselniük a ruhát.

Mi a hamis pozitív eredmény?

Bizonyos esetekben az eredmény hamis pozitív lehet. A hamis pozitív azt jelenti, hogy a személynek nincs antiteste, annak ellenére, hogy pozitív eredményt kap.

A CDC megemlíti, hogy néhány ember hamis pozitívan kaphat, mivel a SARS-COV-2 ellenanyag-tesztek nem 100% -ban pontosak.

Az FDA azt tanácsolja, hogy alkalmanként szükség lehet egy második antitest tesztre a pontos eredmények eléréséhez.

Az antitestvizsgálat elősegítheti a coronavírus

elleni küzdelemben, ha a pontos antitestvizsgálat széles körben elérhetővé válik, ez segíthet korlátozni az új koronavírus terjedését.

A pontos eredmények azt mutatják, hogy hány ember gyógyult meg a COVID-19-ről, még akkor is, ha nem voltak tünetei. Ez segíthet meghatározni, hogy ki van valamilyen immunitás a vírussal szemben.

A pontos teszteredmények segíthetnek a vírussal rendelkezőkkel kölcsönhatásba lépő emberek érintkezési nyomon követésében is.

A betegség általános elterjedésének meghatározása az antitestvizsgálat során is lehetséges.

Egy másik előnye, hogy az emberek, akiknek a COVID-19-je van, képesek lehetnek adományozni a vírus elleni antitesteket tartalmazó plazmát. A plazma segíthet a súlyos Covid-19 betegségben szenvedő emberek kezelésében. Ezt a kezelést gyógyító plazmaterápia néven ismerték.

Az antitestvizsgálat és a megfontolások határai

A COVID-19 antitest tesztelés bizonyos korlátai vannak. Az Amerikai Mikrobiológiai Társaság szerint az antitestvizsgálat:

 • nem tudja határozottan meghatározni, hogy van-e immunitású személy
 • nem tudja meghatározni a COVID-19 jelenlegi vagy legutóbbi eseteit
 • Nem szabad tájékoztatni az ember fizikai távolságát, higiéniai gyakorlatait vagy személyi védőfelszerelését (PPE) használja a

Használatát, a CDC azt tanácsolja, hogy dolgozni vagy keverni másokkal. Nem befolyásolhatja, ha az iskolákban, a korrekciós létesítményekben és más körülmények között csoportosulhatnak.

Ezek a korlátozások ismét pontosak lehetnek, és a széles körben elterjedt tesztelés elérhetővé válik, és a kutatók további tanulmányokat végeztek.

Összegzés

A rendelkezésre álló kutatások azt mutatják, hogy a COVID-19-ben szenvedő emberek az új coronavírus elleni antitesteket fejlesztették ki. Ugyanakkor még nem világos, hogy ezek az antitestek immunitást biztosítanak -e. Még ha immunitást is nyújtanak, nem világos, mennyi ideig tart ez az immunitás. Ezért

Az egyéneknek továbbra is óvintézkedéseket kell tenniük maguk és mások védelme érdekében a COVID-19 elterjedésétől, még akkor is, ha pozitívan tesztelik a betegség elleni antitesteket.

Remélhetőleg a kutatási és tesztelési módszerek előrelépései jobban megvilágítják a COVID-19 antitestek és az ellenanyagok tesztelési gyakorlatainak lehetséges előnyeit.

 • Immunrendszer/oltások
 • Cat 1

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos kutatóintézetekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Categories: Uncategorized