Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Научете за безсънието, неговата причина и неговите лечения.

от Роб Ламбъртс, MD House Call Doctor 10 февруари 2010 г. 5-минутен readepisode #34 Играйте пауза Слушайте безсъние. В момента изпитвате проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

безсънието е нещастно състояние, което засяга много хора. Колко? Зависи от това, което четете, но проучванията, които прочетох, предполагат, че между 1/3 и 2/3 от американските възрастни се справят редовно с безсънието. Този подкаст ще обхване какво е безсъние и какво можете да направите, за да го лекувате.

Какво е безсъние?

Безсънието се определя като проблем да заспи или да спи. Не е от значение липсата на сън; Това е последствията от това да не спим, че прави проблем с безсънието.

Тези последствия включват:

умора и сънливост (очевидно)

лоша концентрация

Повишени грешки в преценката

аварии, някои от които могат да бъдат сериозни (като автомобилни аварии)

главоболие, стомашни проблеми и други физически проблеми

Трудност със социалните взаимодействия (с други думи, основна мърмореност)

Тревожност и депресия поради всичко по -горе.

Какво причинява безсъние?

Безсънието има много възможни причини, включително:

Стресори – добри стресори, като нова работа на следващата https://yourpillstore.com/bg/ сутрин или лоши стресори , като например да има лоша работа, може да причини проблеми със съня. Добрата новина е, че това обикновено е ограничено по продължителност.

имат възможно най -редовни рутинни, преди да си лягат. Колкото повече рутина имате, толкова по -малко трябва да мислите. Колкото по -малко трябва да мислите, толкова по -лесно ще дойде сън.

Лоша среда за сън – ще вляза в по -подробно по -късно, но където съня ще има голям ефект върху това колко добре спите.

Психиатрични състояния – Състояния като клинична депресия и тревожни разстройства са много чести причини за проблеми със съня. Това е лошо нещо, защото лошият сън може да влоши тези условия.

кофеин – изглежда очевидно, но много хора не осъществяват връзката между проблемите си с съня и червения бик и Starbucks, които пият .

Алкохол – Алкохолът често се използва за сън, но всъщност прави обратното. Доказано е, че прави съня много по -малко спокоен (и това не е само от ставането през нощта, за да се използва гърнето).

лекарства – Стимулантните лекарства като Ritalin са очевидни виновници за нарушаване на съня, но астма лекарства , Стероиди, използвани за астма или артрит, хапчета за кръвно налягане, лекарства за настинка на деконгестанти и някои антидепресанти също могат да пречат на съня.

Медицински проблеми – много състояния пречат на съня, включително:

Сънна апнея, синдром на неспокойни крака и гастроезофагеален рефлукс, които ви събуждат през нощта.

Простата, пикочните пътища и ендокринните проблеми, които ви карат да пикаете много през нощта.

Болезнени състояния и тези, които просто ви правят неудобни (като лоша студена глава).

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Някои хора твърдят, че е по -добре да получим нашите пробиотични бактерии от мръсотия, отколкото от храни като кисело мляко. Но тези продукти са безопасни?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 1 април 2014 г. 4-минутен readepisode #278 Играйте пауза слушайте ли са почвени организми са полезни? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Какви са предимствата на организмите на почвата?

Привържениците на почвените организми твърдят, че те са по-здрави от обичайните бактерии на базата на храни. Те не изискват охлаждане или специално управление. Те са по -устойчиви на киселина, така че повече от тях преживяват пътуването през стомаха до червата. Всичко това може да е вярно. Въпросът е дали добавките са полезни-или безопасни.

Някои от тези щамове може да са полезни, други вероятно са патогенни.

За да отговорите на всеки въпрос, ще трябва да знаете точно за кои организми говорите. Повечето налични в търговската мрежа продукти включват много различни щамове, по -голямата част от които не са проучени при хора, самостоятелно или в комбинация.

Някои почвени организми могат да бъдат полезни за хората, други вероятно са патогенни. Но как те се държат, ще зависи много от това колко приемате, кои грешки вече имате на борда и здравето на червата си, когато ги вземете. Не е изненадващо, че хората със здравословни проблеми са по -склонни да имат нежелани реакции.

Какво е изследването на почвените пробиотици?

Открих само един продукт с публикувани клинични изследвания. Много малко, но плацебо-контролирано изпитване установи, че пробиотик на почвена основа, наречен асистент на предписания, предлага скромно облекчение от симптомите на IBS. Не е много-но това е много повече от повечето други продукти навън. Уебсайтът на конкурент, например, изброява редица плацебо-контролирани изпитвания, които установяват, че техният продукт понижава холестерола, подобрява броя на белите кръвни клетки на пациентите с левкемия и подобрява паметта и концентрацията при здрави индивиди. Въпреки тези невероятни резултати, нито едно от тези проучвания не е публикувано в рецензирани научни списания.

Според моя опит всеки, който тръгва към неприятностите да проведе контролиран опит и получи невероятни резултати, ще се опита да ги публикува. И е малко трудно да си представим, че дневникът ще отхвърли подобни нови констатации-освен ако методологията, отчитането или източниците на изследването бяха сериозно под въпрос.

Трябва ли да приемате почвени организми?

Тъй като те са класифицирани като хранителни добавки, а не лекарства, производители и дистрибутори на пробиотици имат доста дълга каишка. FDA и FTC от време на време търсят компании за отправяне на неверни или подвеждащи претенции-но Интернет е пълен с невероятни отзиви, необосновани твърдения и много съмнителни изследвания. Междувременно спотните проверки от държавни агенции, изследователи и групи за наблюдение на потребителите редовно установяват, че продуктите съдържат много по-малко (или напълно различни) бактерии, отколкото показва етикета.

Ако просто се интересувате от потенциала на почвените организми да насърчават цялостното здраве, мисля, че бих се придържал към хранителни източници като Natto и сурови зеленчуци. Отидете да играете в градината си и вероятно ще вземете още няколко. Ако се интересувате от SBO като терапия за IBS, болест на Крон или други състояния, засягащи здравето на вашата храносмилателна система, определено бих се включил в помощта на медицински специалист, който може да оцени доказателствата за определен продукт с оглед на вашия обстоятелства.

Аз съм задължен на д -р Майкъл Шмит от Медицинския университет в Южна Каролина и Американското дружество по микробиология, за да ми помогне да осмисля тази огромна и сложна тема. Ако смятате тази тема за завладяваща като мен, не забравяйте да проверите техния изненадващо забавен подкаст тази седмица в микробиологията и другите ресурси на уебсайта им на micobeworld.org.

Допълнително четене

Безопасност на пробиотиците за намаляване на риска и предотвратяване или лечение на болести, подготвени за Министерството на здравеопазването и човешката служба на САЩ от Американската агенция за изследване и качество на здравеопазването

Свържете се с мен във Facebook, Twitter и чрез чрез VIA Имейл на nutrition@quickanddirtytips.com.

Здрави стомашни храни и почва в ръцете изображения любезност на Shutterstock.

страници

«Първи‹ Предишни12

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Разберете наличните медицински опции за лечение на акне.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 29 юли 2011 г. 5-минутна четене Играйте пауза Слушайте акне Част II: Как да лекуваме акне Ние сме В момента изпитвате проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

акнето не е много физически опасно здравословно състояние. Дълбокото му психологическо въздействие обаче прави акнето важен въпрос, който трябва да се реши. Това може да доведе до тревожност и депресия, социална изолация и ниска самооценка. Миналата седмица писах за митовете за акне и неговите основни причини, днес ще обсъдя наличните лечения на него.

Как лекарите решават за лечение на акне?

Има много възможности за избор, когато той идва в лекарствата срещу Acne. Вашият лекар ще трябва да ви види и да прегледа кожата ви, за да определи първите стъпки. Уверете се, че сте без грим при вашата среща, така че лекарят да може да направи точна оценка. Вашият лекар ще търси следните признаци:

Колко тежък е акнето?

кожата ви суха, мазна или и двете? Геловете са склонни да бъдат по -изсушаващи, а лосионите и кремовете са по -овлажняващи.

Има ли бели глави или черни точки?

Има ли по -големи, по -дълбоки кисти?

е ли е Има компонент на „възпаление“ или зачервяване, заобикалящо акнето?

Има ли значителни белези?

Вашият лекар ще вземе „история“

Това е Също така е важно да споделите следното с Вашия лекар:

Направете списък с лекарствата, които вече сте опитвали в миналото, както за рецепта, така и без рецепта, и го вземете със себе си на вашето посещение.

Редовни ли са вашите менструални цикли? Наличието на нередовни периоди и акне може да показва определени здравословни състояния, които могат да предразположат към акне, като синдром на поликистозни яйчници (прочетете за PCOS тук).

Имате ли история на прекомерна коса на тялото си, посочено към Като „хирсутизъм“ (за който можете да прочетете в предишен епизод)? Подобно на нередовните периоди, хирзутизмът може да бъде и отражение на други здравословни състояния, които причиняват акне.

Вие сте на лекарства, които може да причинят акне? Разкрийте всички лекарства без рецепта и рецепта, които приемате.

След като вашият лекар е извършил преглед и е взел задълбочена история, тя може да реши правилното лекарство за вас и съответно индивидуализира плана ви за лечение. < /p>

страници

123next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

С Magic Mike отоплява филмови екрани по целия свят, всички искат тези разкъсани абс. Get-Fit Guy има истината за изграждането на страхотни кореми.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 10 септември 2012 г. 5-минутен readepisode #106 Играйте пауза Слушайте как да получите абс като „Magic Mike“, в момента изпитваме възпроизвеждане Проблеми на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Новият филм Magic Mike разполага с група мъжки стриптизьори, които имат, наред с други неща, много изваяни ABS. И разбира се, изглежда, че треньорите и диетолозите са скочили на лентата и избухват много съвети как да получат абс като главния герой, известен като Magic Mike.

Четох някои от някои от Този съвет и той включва стандартни съвети като „Правете много фокусирана работа на AB (като хрупки)“, „Яжте постни протеини“ и „Още пълнозърнести храни“. За съжаление, голяма част от този съвет в най -добрия случай е бавен начин да получите хубав корем и в най -лошия, напълно неефективен. Така че в този епизод ще научите как да получавате абс като Magic Mike и да научите истината за получаването на хубав абс.

.

Как да получите ABS като Magic Mike

Съвет №1: Не правете хрупки

Разбира се, филм може да може Покажете някои разкъсани знаменитости, започващи или прекратяване на деня си, като правите десетки седящи или хрускания на пода на спалнята си, но както обясних в статията как да получите плосък стомах, хрускането работи само една част от вашия корем (ректусът на корема)) , и дори не работете много ефективно тази част от вашия ABS.

Реалността е, че няма нито едно специално упражнение, което да направите, което да тонизира конкретна част на мускула или тялото или да накара мазнините да изчезнат. В епизода как да тонизирате и губите мазнини в една част на тялото, научихте, че когато тялото ви се нуждае от енергия, това не го получава от една конкретна област на тялото. Вместо това отнема мазнините отвсякъде и превръща тази мазнина в свободни мастни киселини.

Така че, когато правите всички тези хрупки, сигурно, може да използвате малко мазнини от линията на талията си за енергия, но Също така ще използвате мазнини от бедрата, телетата, предмишниците, гърдите си и ако сте достатъчно нещастни, за да имате дебело чело, може би и оттам. Всъщност тялото ви е толкова ефективно да приемате равномерно мазнини от всички различни региони на тялото ви, че вдлъбнатината в линията на талията ви от всички тези хрупки ще бъде доста малка.

Вместо това, най -добрият начин да получите Плосък, изваян стомах е да се направи тренировка, съставена от упражнения, които са насочени към всички различни компоненти на вашия абс – ректусният корем, външните и вътрешните коси, напречните кореми, както и постуралните мускули на долната част на гърба. Всички тези мускули трябва да бъдат включени, тъй като от функционална гледна точка стомахът е решаваща свързваща точка между горната част на тялото (гърдите, раменете и ръцете) и долната част на тялото (дупето, бедрата и бедрата).

Така че идеалната тренировка за AB трябва да включва движения като огъване (повдигане на крака), удължаване (мъртви лифти), усукване (въртене на кабели), дъски (предни дъски) и по -тежко повдигане (клякания на барбела).

; /p>

и ако решите, че все пак искате да включите хрупки, поне не забравяйте да опитате тези вариации на крич, за да направите тренировките си много по -взискателни.

Съвет №2: Избягвайте зърнените

Здравите зърнени храни и пълнозърненият хляб често се рекламират като бърза песен до плосък стомах. Но в повечето случаи въглехидратите (и особено зърнените храни) са рафинирани, преработени и пълни с празни калории. Вероятно не ви е изненада, че тези празни калории могат да доведат до малък слой мазнини на линията на талията, тъй като тези видове захари лесно се превръщат в мазнини от черния дроб.

Вижте също: Ако сте вие Яжте въглехидрати преди упражнения?

Но в много случаи, освен ако зърната не са накиснати, покълнали или ферментирали, зърната също могат да бъдат трудни за усвояване, което води до възпаление на червата.

Contents

Categories: blog