Πώς το σώμα παράγει αντισώματα κατά του νέου κοροναϊού;

Το ανθρώπινο σώμα παράγει αντισώματα όταν καταπολεμά μια λοίμωξη. Αυτή η διαδικασία βοηθά να οικοδομήσει ασυλία σε αυτή τη συγκεκριμένη μόλυνση. Ένα παράδειγμα ενός ιού που προκαλεί μόλυνση είναι ο νέος κοροναϊός, ο οποίος προκαλεί Covid-19.

Η δοκιμή αντισωμάτων βοηθά να προσδιοριστεί εάν ένα άτομο είχε το νέο κορωνιοϊό ή το SARS-COV-19, ελέγχοντας για την παρουσία αντισωμάτων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αναπτύσσει αντισώματα Covid-19 και δοκιμές αντισωμάτων.

Τι είναι τα αντισώματα;

Τα αντισώματα είναι ειδικές πρωτεΐνες σχήματος Υ. Ο ρόλος τους είναι να αναγνωρίσουν αντιγόνα ή ξένα σωματίδια, που υπάρχουν σε μικρόβια, όπως οι ιοί.

Κάθε αντίσωμα αναγνωρίζει ειδικά ένα συγκεκριμένο αντιγόνο που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μικρόβιο, παρόμοιο με έναν μηχανισμό κλειδώματος και κλειδιού.

Τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται λεμφοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την αναγνώριση και την ανταπόκριση σε αντιγόνα.

Β λεμφοκύτταρα, ένας τύπος λεμφοκυττάρων, παράγουν αντισώματα, τα οποία στη συνέχεια συνδέονται με το αντιγόνο. Αυτή η δράση σηματοδοτεί το αντιγόνο για καταστροφή.

Ωστόσο, τα αντισώματα δεν μπορούν να διεισδύσουν στο κύτταρο στόχου, οπότε ένας άλλος τύπος λεμφοκυττάρου που ονομάζεται Τ λεμφοκύτταρα πρέπει να καταστρέψει τα μικρόβια.

Ανάπτυξη αντισωμάτων και ανίχνευσης

Μετά την αρχική μόλυνση, τα Β λεμφοκύτταρα θα αναγνωρίσουν το αντιγόνο. Έτσι, αν το σώμα συναντήσει ξανά αυτό το αντιγόνο, τα Β λεμφοκύτταρα είναι έτοιμα να κάνουν αντισώματα με ταχύτερο ρυθμό, αποτρέποντας την επανεμφάνιση.

Οι δοκιμές αντισωμάτων CoVID-19 ανιχνεύουν κυρίως τους ακόλουθους τύπους αντισωμάτων:

  • IgM αντισώματα, τα οποία αναπτύσσονται νωρίς σε μια λοίμωξη.
  • IgG αντισώματα, τα οποία αναπτύσσουν μερικές εβδομάδες μετά τη μόλυνση και είναι καθοριστικά για την καθιέρωση ασυλίας μετά από μόλυνση.
  • IgA αντισώματα, τα οποία προστατεύουν τις επιφάνειες των βλεννογόνων μεμβρανών σε όλο το σώμα.

Οι δοκιμές αντισωμάτων Coronavirus ελέγχουν επίσης τον συνολικό αριθμό αντισωμάτων.

Τι είναι η δοκιμή αντισωμάτων coronavirus;

Μια δοκιμή αντισωμάτων coronavirus ελέγχει ειδικά για την παρουσία αντισωμάτων στο νέο κοράνα, SARS-COV-2.

Μια θετική δοκιμή αντισωμάτων υποδεικνύει ότι το άτομο είχε στο παρελθόν το Covid-19 στο παρελθόν. Δεν σημαίνει ότι έχουν επί του παρόντος λοίμωξη από κοράνιους.

Πόσο καιρό χρειάζεται για την ανίχνευση αντισωμάτων CoVID-19;

Στην περίπτωση του Covid-19, χρειάζονται περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων για τους ανθρώπους να αναπτύξουν ανιχνεύσιμα αντισώματα στο αίμα.

Μια μελέτη 2020 στη φύση ιατρική αναφέρει ότι, των 285 συμμετεχόντων στη μελέτη που απαιτούσαν νοσηλεία για σοβαρή COVID-19, όλα ανέπτυξαν ειδικά αντισώματα SARS-COV-2 εντός 19 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Τα αντισώματα Covid-19 προστατεύουν από την επανεμφάνιση;

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συμβουλεύουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για να πούμε εάν η παρουσία τέτοιων αντισωμάτων παρέχει ασυλία και προστατεύει αυτό το άτομο από την επανένωση.

Μια προκαταρκτική μελέτη ζώων σχετικά με τους πιθήκους δεν αναφέρει καμία επανεμφάνιση μεταξύ των ζώων που οι ερευνητές επανεξέτασαν τον νέο κοράνα σχεδόν ένα μήνα μετά την πρώτη μόλυνση.

Ενώ αυτά τα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα, τα δεδομένα είναι περιορισμένα και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πόσο μακρά θα διαρκέσει η ασυλία. Περαιτέρω έρευνα μπορεί να ρίξει περισσότερο φως σε αυτό.

Στην περίπτωση άλλων κοράνιων, όπως το MERS-COV και το SARS-COV, τα αντισώματα μπορεί να παραμείνουν ανιχνεύσιμα για έως και 3 χρόνια μετά τη μόλυνση.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων COVID-19 δύο φορές εδώ.

Ποια αντιγόνα στοχεύουν τα αντισώματα;

Σύμφωνα με το CDC, οι δοκιμές στοχεύουν αντισώματα έναντι δύο κύριων αντιγόνων του ιού SARS-COV-2:

  • επιφάνεια του ιού. Πρόκειται για μια κρίσιμη πρωτεΐνη που βοηθά την ασφάλεια του ιού με τα κύτταρα στο σώμα, ώστε να μπορεί να τα μολύνει.
  • Φωσφοπρωτεΐνη νουκλεοκψιδίου (Ν), η οποία υπάρχει στον ιό σε μεγαλύτερες ποσότητες από την πρωτεΐνη S. Αυτή η πρωτεΐνη βοηθά τον ιό να αναπαραχθεί μέσα στα κύτταρα που μολύνει, βοηθώντας το να πολλαπλασιαστεί σε όλο το σώμα.

Διαφορετικοί τύποι δοκιμής αντισωμάτων

Η κατάσταση CDC Υπάρχουν δύο ευρείες κατηγορίες δοκιμών αντισωμάτων για covid-19:

δοκιμές αντισωμάτων

/H3>

Οι δοκιμές δέσμευσης δεν χρησιμοποιούν ζωντανό ιό για την ανίχνευση αντισωμάτων. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούν καθαρισμένες πρωτεΐνες SARS-COV-2.

Αυτές οι δοκιμές μπορούν να παρουσιάσουν αποτελέσματα σε μόλις 30 λεπτά. Υπάρχουν δύο κατηγορίες δοκιμών που ανιχνεύουν αντισώματα δέσμευσης:

  • Δοκιμές σημείου φροντίδας (POC), οι οποίες απαιτούν μόνο δείγμα αίματος δακτύλων.
  • Εργαστηριακές εξετάσεις που απαιτούν τη χρήση εκπαιδευμένου εργαστηριακού προσωπικού και εξειδικευμένων μέσων.

Δοκιμές εξουδετερωτικού αντισώματος

Εξουδετέοντας τις δοκιμές αντισωμάτων καθορίζουν την ικανότητα των αντισωμάτων να αποτρέψουν τη μόλυνση του ιού σε δοκιμαστικό σωλήνα. Αυτός ο τύπος δοκιμής περιλαμβάνει την ανάμειξη ενός δείγματος αίματος με ζωντανό ιό και οι εκπαιδευμένοι τεχνικοί το πραγματοποιούν σε εργαστήριο.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει ακόμη εξουσιοδοτήσει τη χρήση δοκιμών εξουδετέρωσης για το SARS-COV-2.

Τι πρέπει να κάνετε μετά από μια θετική δοκιμή για αντισώματα Covid-19

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένα άτομο δοκιμάζει θετικά για αντισώματα Covid-19, δείχνει ότι έχουν ήδη είχε τον ιό .

Το CDC υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που δοκιμάζουν θετικά για αντισώματα μπορούν να συνεχίσουν με τις συνήθεις δραστηριότητές τους μόνο εάν είναι χωρίς συμπτώματα και δεν έχουν έρθει σε επαφή με μια γνωστή περίπτωση Covid-19. Πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν και άλλοι.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αντισωμάτων δεν πρέπει να καθορίζουν εάν κάποιος μπορεί να επιστρέψει στην εργασία ή εάν μπορεί να συγκεντρωθεί με άλλους σε σχολεία και σε άλλα περιβάλλοντα. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα συμπτώματα ενός ατόμου και η έκθεσή τους σε άλλους με τον ιό.

Όσοι λαμβάνουν θετικά αποτελέσματα, αλλά έχουν συμπτώματα ή που έχουν έρθει σε επαφή με μια γνωστή περίπτωση Covid-19 θα πρέπει να αυτο-απομονωθούν. Θα πρέπει επίσης να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να προστατευθούν και άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούν τη φυσική απομάκρυνση, να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να φορούν ένα πρόσωπο με πανί που καλύπτουν όταν είναι στο κοινό.

Τι είναι ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ψευδώς θετικό. Ένα ψευδώς θετικό σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει τα αντισώματα, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει θετικό αποτέλεσμα.

Το CDC αναφέρει ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να λάβουν ψευδώς θετικά επειδή οι δοκιμές αντισωμάτων για το SARS-COV-2 δεν είναι 100% ακριβείς.

Το FDA συμβουλεύει ότι, περιστασιακά, μπορεί να είναι απαραίτητη μια δεύτερη δοκιμή αντισωμάτων για να έχετε ακριβή αποτελέσματα.

Οι δοκιμές αντισωμάτων μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κοροναϊού

Μόλις γίνει ευρέως διαθέσιμη η ακριβής δοκιμή αντισωμάτων, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Τα ακριβή αποτελέσματα θα υποδεικνύουν πόσα άτομα έχουν ανακάμψει από το COVID-19, ακόμη και αν δεν είχαν συμπτώματα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό ποιος έχει κάποιο επίπεδο ασυλίας στον ιό.

Τα ακριβή αποτελέσματα των δοκιμών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν αλληλεπιδράσει με εκείνους με τον ιό.

Ο προσδιορισμός της συνολικής εξάπλωσης της νόσου θα είναι επίσης δυνατός με δοκιμές αντισωμάτων.

Ένα άλλο όφελος είναι ότι οι άνθρωποι που είχαν Covid-19 μπορεί να είναι σε θέση να δώσουν πλάσμα που περιέχει αντισώματα στον ιό. Το πλάσμα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ατόμων με σοβαρή ασθένεια Covid-19. Αυτή η θεραπεία είναι γνωστή ως θεραπεία πλάσματος αναρρωτικής.

Ορίων δοκιμών και εκτιμήσεων αντισωμάτων

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί των δοκιμών αντισωμάτων CovID-19. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, ο έλεγχος αντισωμάτων:

  • Δεν μπορεί να καθορίσει οριστικά εάν ένα άτομο έχει ασυλία
  • δεν μπορεί να καθορίσει τις τρέχουσες ή πολύ πρόσφατες περιπτώσεις του Covid-19
  • Δεν πρέπει να ενημερώνει τη φυσική απομάκρυνση ενός ατόμου, τις πρακτικές υγιεινής ή τον εξοπλισμό προσωπικού προστατευτικού προστασίας (PPE)

να εργάζονται ή να αναμειγνύονται με άλλους. Ούτε πρέπει να επηρεάσει όταν μπορούν να ομαδοποιήσουν σε σχολεία, διορθωτικές εγκαταστάσεις και άλλες ρυθμίσεις.

Αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να μειώσουν για άλλη μια φορά ακριβή και ευρέως διαδεδομένες δοκιμές και οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες μελέτες.

Περίληψη

Η διαθέσιμη έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που είχαν COVID-19 αναπτύσσουν αντισώματα στο νέο κορονιοϊό. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτά τα αντισώματα προσδίδουν ανοσία. Ακόμα κι αν παρέχουν ασυλία, δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ασυλία.

Τα άτομα πρέπει επομένως να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις για να προστατευθούν και άλλοι από την εξάπλωση του Covid-19, ακόμη και αν δοκιμάσουν θετικά για αντισώματα στην ασθένεια.

Ας ελπίσουμε ότι οι προόδους στις μεθόδους έρευνας και δοκιμών θα ρίξουν περισσότερο φως στα πιθανά οφέλη των αντισωμάτων CovID-19 και των πρακτικών δοκιμών αντισωμάτων.

  • Το ανοσοποιητικό σύστημα/εμβόλια
  • CAT 1
  • , και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

Categories: Uncategorized